Resepi: Oreo Milkshakes @ Oreo Smoothie

Hari ni aku nak sharekan resepi Oreo Milkshake ni sebab ada gak orang complain mende ni mahal sangat kalo nak minum dekat Secret Recipe. Tapi kat sini ada 2 version. Satu version menggemukkan tapi sedapppppppppppp … dan satu lagi version yang kurang skey je gemuk, lebih sesuai pada yang nak jaga badan.

Oreo Milkshake (version fatty boom-booom)

Sumber: Diubah suai dari resepi yang dikongsikan Mantot (Cursing Malays)

Bahan-bahan:

  • 2-3 keping biskut oreo
  • 2 sudu besar ice cream vanilla (aku prefer nestle/walls)
  • 1 cawan full cream milk (aku prefer nestle @ dutch lady)
  • 1 cawan ais
  • 1 sudu gula

Bahan hiasan:

  • 1 keping biskut oreo ditumbuk/dipecahkan (jangan terlalu halus)
  • 1 sudu ice cream
  • 1 batang wafer coklat

Cara membuat:

Bahan-bahannya

  1. Masukkan ice cream, susu dan biskut oreo ke dalam blender. Dan blend.
  2. Masukkan pula ais dan gula. Sambung blend sampai hancur.
  3. Hidangkan di dalam gelas yang sesuai. Taburkan oreo hancur, cucukkan wafer secara menegak dan letak ice cream di atasnya.

Oreo Milkshake (version sihat)

Bahan-bahan:

  • 2 keping biskut oreo
  • 2 sudu besar ice cream vanilla (aku prefer nestle/walls)
  • 1 cawan low-fat milk (aku prefer nestle jugak)
  • 1 cawan ais
Oreo Vanilla Frappe

Oreo Vanilla Frappe

Cara membuatnya:

  1. Masukkan biskut oreo, ice cream dan susu ke dalam blender. Blend sampai sebati.
  2. Tambahkan ice dam sambung blend sampai hancur.
  3. Sedia untuk dihidangkan.
About these ads

1 Comment

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s