Ada aku kesah … engkau makan apa???

2-3 hari ni aku terbaca pendapat yang sama pada 2 blog yang berlainan. Satu blog dari luar Negara dan satu blog dari local kita Malaysian. Pendapat yang sama iaitu< “Orang tak peduli pun apa yang ko makan!”.

Write-up by kenwooi sangatlah betul. Bila internet di hujung jari ramai sangat teruja nak upload seme mende, walaupun sesetengah mende adalah sangat tidak perlu. Hakikatnya, tiada siapa peduli apa ko makan, tak kesahlah pagi, petang, malam mahupun supper. Manusia2 di sekeliling ni tak kesah pun. Jadi cukup-cukuplah kita mengupload mende-mende tidak perlu ni dan membebankan server facebook tu contohnya. Tiada siapa peduli.

Rasanya ni reaksi dari sikap2 ramai orang yang suka ambil gambar dan upload klat facebook terutamanya sejak instagram ni jadi lagi femes elmes ni. Dan sebetulnya aku bersetuju juga. Dulu ai suka ler jugak upload gambar2 berjalan ke merata-rata tempat dalam donia ni untuk kawan2 tengok. Niat bukan riak, semata-mata share keindahan alam dengan kawan-kawan rapat.  (opppssss …. Ahkak dah lari topic) Continue reading